Бактерия, предизвикваща легионелозата (известна още като легионерска болест), причини смъртта на

...
Бактерия, предизвикваща легионелозата (известна още като легионерска болест), причини смъртта на
Коментари Харесай

Шестима души са починали от пневмония в Аржентина

Бактерия, предизвикваща легионелозата (известна още като легионерска болест), аргументи гибелта на още двама души в северозападната аржентинска провинция Тукуман вчера. С това общият брой на умрелите предходната седмица доближи шест, съобщи Франс прес, като се базира на здравните управляващи.

От 18 август са регистрирани общо 11 случая на заболяването в частна клиника в провинциалната столица Сан Мигел де Тукуман.

Регионалното министерство на опазването на здравето заяви, че през вчерашния ден са умряли двама мъже със съпътстващи болести - надлежно на 81 и на 64 години.
Повечето заболели са част от личния състав, а една жена на 70 години е била подложена на хирургическа интервенция в болничното заведение.

Произходът на тези двустранни пневмонии предизвика озадачение, защото първичните проби изключиха като аргументи КОВИД-19, грип и зараза с хантавируси, портативни от гризачи.

Проби за разбор бяха изпратени в института " Малбран " в Буенос Айрес. В събота аржентинската министърка на опазването на здравето Карла Висоти сподели, че причинителят е бактерия от рода легионела,     евентуално Legionella pneumophilia, и че проучванията не престават.

Легионелозата е сериозно възпаление на белите дробове от бактериален произход; заразяването става посредством поемане на бактерията с въздуха от климатици или усвояване дружно със инфектирана вода, уточни Висоти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР